dijous, 30 d’octubre del 2008

Exercici carpetes web

Avui, dijous 30 d'octubre, a classe de noves tecnologies aplicades a l'educació, ens han ensenyat a pujar imatges i fitxers per tal que es puguin veure com a pàgina web.

Per a fer-ho, hem anat al blink de blanquerna, a l'apartat de grups acadèmics i un cop dins hem anat a l'apartat de Noves tecnologies Aplicades a l'Educació(NTAE) i em fet "clic" en el subapartat webs. A continuació, se'ns ha obert una finestra i hem anat a l'apartat accions on em fet "clic" en un dibuix d'una carpeta. Després de fer "clic" al dibuix de la carpeta, se'ns ha aparegut una finestra on cadascú ha creat la seva pròpia carpeta amb el seu nom (en el meu cas laura) fent "clic" a "crear nova carpeta" i a continuació hem entrat en aquesta. Després, hem rescatat una imatge de Júpiter i Venus de qualitat millorada amb diferent pes i mida que la imatge original, a partir del programa fireworks CS3, fetes el dilluns 27 i l'hem guardat a la nova carpeta creada. Per guardar aquesta imatge a la carpeta nova, primer l'hem buscat per l'ordinador clicant a "navega" i a continuació, hem clicat a "pujar".

Un cop guardada la imatge, hem fet clic en un enllaç dins del mateix blink que és "Pujar fitxers a http://fpcee.blanquerna.url.edu/2 exercisis1A0809" i se'ns ha aparegut una nova finestra que posava el següent:

Directory Listing Denied

This Virtual Directory does not allow contents to be listed.


En aquesta finestra que se'ns ha obert, hi hem escrit a l'URL el nom de la carpeta creada, una barra (/) i el nom de la imatge baixada. En aquest cas jo hauría de posar a la URL /laura/v-j.jpg (per a veure-ho fes clic aquí).

Seguint els mateixos passos que he explicat per a veure la imatge com a pàgina web, també ho hem fet amb un mapa conceptual creat a partir del cmap tools, però a diferència de la primera imatge que estava en format jpg (fotografies), aquest també l'hem posat amb format html (pàgina web), amb format gif (colors plans) i amb format jpg

Després, hem utilitzat el programa JClic author i hem creat una activitat de joc de memòria amb el mapa conceptual que hem fet amb el programa cmap tools. Un cop acabada aquesta activitat hem anat a l'apartat eines de la barra de menús del JClic author i hem clicat a "crea una pàgina web". Un cop creada aquesta pàgina web, l'hem guardat a la nova carpeta creada en format html i també hem guardat la mateixa activitat amb format zip.