dissabte, 18 d’octubre del 2008

Els professors creuen pitjors als alumnes



El títol d'aquesta entrada del blog, fa referència a l'article que va sortir el passat dijous 9 d'Octubre del 2008 en el diari gratuït ADN.

Aquest article, explica -a través de l'estudi La situació dels professors novells, elaborat per tot el país, a través de un qüestionari tancat a casi 1.700 professors d'Educació Infantil, Primària i Secundària i Batxillerat de centres públics, concertat i privats- que els professors, consideren que els alumnes actuals, són pitjors tant en coneixements com en comportament que els que fa uns anys.

Des del meu punt de vista considero que la culpa del fracàs escolar no és dels alumnes sinó dels pares i professors. Per una banda, els pares deixen als seus fills més llibertat i no els ensenyen valors perquè creuen que és feina de l'escola, per tant, la seva col·laboració amb l'escola per tal que el procés d'aprenentatge sigui el més ric possible no és suficient. D'altra banda, alguns mestres no saben posar ordre a classe ni motivar suficient als alumnes i no els interessa ensenyar-los diferents valors i coneixements, sinó que només es limiten a justificar la seva jornada laboral.

Per tant, crec que per millorar el sistema educatiu hauríem d'intentar "construir ponts" entre la família i l'escola, ja que la feina d'educar no és nomès de l'escola sinó que també hi intervé la família, i crec que aquesta és més important que l'escola perquè influeix en l'infant des de petit i l'ajuda en l'adquisició dels hàbits més elementals, indispensables per la formació futura.

per a més informació feu clic aquí