divendres, 28 de novembre del 2008

2a Fase: El YouTube només un espai d'entreteniment?

Aquesta setmana, hi han hagut les segones tutories dels diferents treballs, per a comentar la realització de la segona part de la segona fase. Aquesta segona part de la segona fase consisteix en la preparació d'una sessió didàctica adreçada al grup-classe.

Pel que fa el meu grup, vam tenir la segona tutoria el dimecres 11 de Novembre del 2008 on li vam comentar que la sessió didàctica seria més pràctica que teòrica. Ell ho va acceptar però ens va recomanar que cadascú pengés en el seu bloc la teoria de la seva intervenció en la sessió didàctica. Així que aquí us deixo la meva part teòrica.

- Com veiem els vídeos?

YouTube fa servir un reproductor en línia basat en Adobe Flash per mostrar el seu contingut. Quan apretem el “play” des de la pàgina del YouTube per visualitzar un vídeo i ens apareix un missatge que ens informa que no podem visualitzar-lo és perquè tenim una versió antiga del flash player o perquè el JavaScrip està desactivat en el nostre navegador web, encara que la majoria d’usuaris el tenen instal·lat per defecte.

Per a visualitzar el vídeo primer de tot hem d'anar a la pàgina principal del YouTube, localitzar l’àrea de recerca de vídeos situada a la part superior de la pantalla on escriurem el nom del vídeo que vulgem visualitzar i clicar a buscar. A continuació, se'ns obrirà una finestra on podrem visualitzar el vídeo desitjat.

- Què hem de fer per veure vídeos d’alta qualitat en el YouTube?

Actualment, hi ha moltes queixes sobre la qualitat que ens ofereix el Youtube ja que els vídeos es pixel·len degut a l’equilibri entre qualitat de la imatge i la velocitat de transmissió a la xarxa.
Cal tenir en compte que els vídeos d'alta qualitat ocupen més espai i com a conseqüència, tarden més en carregar-se. Alguns vídeos del YouTube tenen un format d'alta qualitat i incorporen l'opció per veure'ls amb aquesta versió. Per a fer-ho, anirem a la pantalla de visualització d'un vídeo amb format d'alta qualitat i clicarem l'opció de la part inferior dreta "ver con alta calidad".

- Paraules Clau.

YouTube ens permet localitzar qualsevol vídeo per mitjà de TAGS, títols i descripcions que els usuaris posen per cada vídeo però tan sols es restringeixen als vídeos del YouTube. A l'àrea de recerca posarem les paraules clau relacionades amb el vídeo que busquem. Poden ser paraules simples o més concretes. Per exemple, una paraula clau simple seria "educació" i una paraula clau concreta serien aquelles relacionades amb l'educació, per exemple, "impacte de les TIC a l'educació".
A més a més de buscar els vídeos pel seu títol mitjançant les paraules clau, també els podem buscar pel què es diu en aquests a través del buscador Gaudi de Google, (que és un servei que forma part del Google Labs).

Què són els Canals?
Quan obrim la pàgina principal del YouTube, hi han 4 pestanyes: la pestanya d'inici, la dels vídeos, la dels canals i la de la comunitat. Dins la pestanya dels canals trobarem diferents a la part superior dreta de la pantalla si cliquem a "mas" trobarem diferents categories del Youtube i si cliquem sobre alguna d'aquestes ens aparaixeran diferents canals fets pels usuaris del Youtube relacionats amb la categoria seleccionada anteriorment.

Aquestes són les categories actuals del YouTube:

- Directors
- Gurús
- Humoristes
- Músics
- Partners
- Patrocinadors
- Reporters
- Sense ànim de lucre

Com recollir els vídeos que volem?

Per guardar els vídeos del Youtube que ens agraden, abans de tot, necessitem crear una compte d'usuari de Youtube. Un cop creada, ja podrem guardar qualsevol vídeo de YouTube dins la carpeta de la nostra compta, utilitzant l'opció "Favoritos". Per accedir a aquesta opció, hem de fer clic sobre el vídeo que volem. A continuació, se'ns obrirà la pantalla de reproducció del vídeo i haurem d'anar a la part inferior d'aquest on hi trobarem l'opció de "favoritos".