diumenge, 23 de novembre del 2008

2a Fase: El YouTube només un espai d'entreteniment?

Durant tota aquesta setmana, a classe de NTAE (Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació) cada grup ha estat fent la primera part de la 2a fase del treball, gravar un vídeo sobre temes que succeeixen a l'escola o referent al treball de cada grup.

Abans de gravar el vídeo, la setmana passada, cadascú va fer l'anàlisi d'un anunci a través de l'entrada del bloc de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació anomenada "llenguatge audiovisual" i de la següent pàgina web. D'aquesta pàgina web, ens vam fixar sobretot amb els apartats de "moviment", "so" i "escala".

En aquesta pràctica, vaig fer l'anàlisi de l'Spot Trina, No te compliques.



Per veure aquest anàlisi feu clic aquí

Després d'aprendre els diferents moviments, plans i sons que es poden utilitzar en una gravació i per a què serveixen, cada grup, va prosseguir amb la gravació del seu vídeo.

El meu grup tal com vaig explicar en una de les entrades del meu bloc, fem el treball que porta per títol "El YouTube només un espai d'entreteniment?". Així doncs, el nostre vídeo explica que el YouTube pot ser una bona eina educativa quan hi ha una persona adulta al costat del nen, però si no és així, aquest espai pot ser perjudicial pel nen, ja que per exemple, quan aquest arriba a casa i no hi han els pares, el nen posa el que vol en el YouTube i pot acabar veient baralles escolars i fins i tot, practicant-les pensant-se que si esta penjat a Internet vol dir que és bo.

Les escenes del vídeo són les següents:

- 1a escena: la nena protagonista que en aquest cas és l'Ester, entra sola a la seva habitació i mira un vídeo de baralles escolars en el YouTube.

- 2a escena: després de veure el vídeo li fa una empenta i la traveta a una altra nena (Sara)

- 3a escena: a continuació hi ha classe de naturals i utilitzen els YouTube per veure un vídeo de reciclatge. L'Ester, no mira el vídeo de reciclatge sinó un de baralles escolars. La professora se n’adona, li diu que això no esta bé i li posa el vídeo de reciclatge.

- 4a escena: l'Ester, veu un paper al terra i el tira a la brossa.

La gravació del vídeo la vam fer amb 3h (dos classes de NTAE) i la última classe de la setmana de NTAE, amb el programa Movie Maker vam adjuntar totes les escenes gravades i vam tallar els trossos que sobraven.

A continuació podreu veure aquest vídeo realitzat a classe