dijous, 30 d’octubre del 2008

Exercici carpetes web

Avui, dijous 30 d'octubre, a classe de noves tecnologies aplicades a l'educació, ens han ensenyat a pujar imatges i fitxers per tal que es puguin veure com a pàgina web.

Per a fer-ho, hem anat al blink de blanquerna, a l'apartat de grups acadèmics i un cop dins hem anat a l'apartat de Noves tecnologies Aplicades a l'Educació(NTAE) i em fet "clic" en el subapartat webs. A continuació, se'ns ha obert una finestra i hem anat a l'apartat accions on em fet "clic" en un dibuix d'una carpeta. Després de fer "clic" al dibuix de la carpeta, se'ns ha aparegut una finestra on cadascú ha creat la seva pròpia carpeta amb el seu nom (en el meu cas laura) fent "clic" a "crear nova carpeta" i a continuació hem entrat en aquesta. Després, hem rescatat una imatge de Júpiter i Venus de qualitat millorada amb diferent pes i mida que la imatge original, a partir del programa fireworks CS3, fetes el dilluns 27 i l'hem guardat a la nova carpeta creada. Per guardar aquesta imatge a la carpeta nova, primer l'hem buscat per l'ordinador clicant a "navega" i a continuació, hem clicat a "pujar".

Un cop guardada la imatge, hem fet clic en un enllaç dins del mateix blink que és "Pujar fitxers a http://fpcee.blanquerna.url.edu/2 exercisis1A0809" i se'ns ha aparegut una nova finestra que posava el següent:

Directory Listing Denied

This Virtual Directory does not allow contents to be listed.


En aquesta finestra que se'ns ha obert, hi hem escrit a l'URL el nom de la carpeta creada, una barra (/) i el nom de la imatge baixada. En aquest cas jo hauría de posar a la URL /laura/v-j.jpg (per a veure-ho fes clic aquí).

Seguint els mateixos passos que he explicat per a veure la imatge com a pàgina web, també ho hem fet amb un mapa conceptual creat a partir del cmap tools, però a diferència de la primera imatge que estava en format jpg (fotografies), aquest també l'hem posat amb format html (pàgina web), amb format gif (colors plans) i amb format jpg

Després, hem utilitzat el programa JClic author i hem creat una activitat de joc de memòria amb el mapa conceptual que hem fet amb el programa cmap tools. Un cop acabada aquesta activitat hem anat a l'apartat eines de la barra de menús del JClic author i hem clicat a "crea una pàgina web". Un cop creada aquesta pàgina web, l'hem guardat a la nova carpeta creada en format html i també hem guardat la mateixa activitat amb format zip.

carpetes web

esquema NTAE

divendres, 24 d’octubre del 2008

Descobrim Jclick author

El Dimecres dia 22 d'Octubre, a classe de Noves Tecnologies aplicades a l’educació, el professor ens va ensenyar a utilitzar el programa JClic author.

El Jclic, és una evolució del programa clic 3.0, una eina per a la creació d’aplicacions didàctiques multimèdia amb més de 10 anys d’història. Al llarg d’aquest temps han estat molts els professors i professores que l’han utilitzat per a crear activitats interactives on es treballen tant aspectes procedimentals com diverses àrees del currículum, des de l’educació infantil fins a la secundària. El JClic està desenvolupat en la plataforma Java que és un projecte de codi obert i funciona en diferents entorns i sistemes operatius.

Aquest programa, es basa en quatre aplicacions:
- JClic applet
Un "applet" que permet incorporar les activitats JClic en una pàgina web.
- JClic player
Un programa independent que permet realitzar les activitats des del disc dur de l’ordinador (o des de la red) sense que sigui necessari estar connectat a Internet.
-JClic author
Aquest és el JClic que vam utilitzar a la classe del Dimecres i és una eina d’autor que ens permet crear, editar i publicar les activitats de d’una manera més senzilla, visual i intuïtiva. - - JClic reports
És un mòdul de recollida de dades i generació d’informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.

En l’àrea de treball JClic author, apareixen la barra de menús (fitxers, edita, insereix, eines, visualitza i ajuda) i els quatre apartats amb què s’organitzen les diferents eines del programa. Aquests apartats són:

- Projecte: des d’aquí, s’introdueixen i es modifiquen les dades generals del projecte.

- Mediateca: des de la mediateca, es gestionen les imatges i altres recursos multimèdia utilitzats en el projecte.

- Activitats: des d’aquest apartat es creen i es modifiquen les activitats del projecte.

- Seqüències: aquesta apartat incorpora les eines per crear i modificar seqüències d’activitats. Des d’aquí, es determina l’ordre en què es presentaran les activitats seguint un critèri des del punt de vista didàctic.

Quan creem un projecte nou, clicant en la barra de menú fitxers - nou projecte, podrem començar a preparar les diferents activitats que volem que apareguin en aquest clicant en la barra de menú insereix - nova activitat. En total, hi han 17 activitats:

Associació complexa
En aquest tipus d’activitat es presenten dos conjunts d’informació, però aquests poden tenir un número diferent d’elements i entre ells es poden donar diferents tipus de relació: un a un, elements sense assignar, etc.

Associació simple
Es presenten dos conjunts d' informació que tenen el mateix número d’elements. A cada element del conjunt d'imatge correspon només un element del conjunt origen.

Joc de memòria
Cada una de les peces que formen l’objecte apareixen amagades dos vegades dins de la finestra de joc. En cada jugada es destapen un parell de peces, que es tornen a amagar si no son idèntiques. L’objectiu és localitzar totes les parelles.

Activitat d’exploració
Es mostra una informació inicial i al fer clic en aquesta apareix, per cada element, una determinada peça d’informació.

Activitat d’identificació
Només es presenta un conjunt d’informació i s’ha de fer clic en aquells elements que compleixin una determinada condició.

Pantalla d’informació
Es mostra una conjunt d’informació i, opcionalment, s’ofereix la possibilitat d’activar el contingut multimèdia associat a cada element.

Puzle doble
Es mostren dos panells. En un apareix la informació desordenada i l’altre està buit. S’ha de reconstruir l’objecte en el panell buit arrossegant les peces una per una.

Puzle d’intercanvi
En un únic panell es barreja la informació. En cada jugada es commuten les posicions de dos peces fins aconseguir ordenar l’objecte.

Puzle de forat
En un únic panell es fa desaparèixer una peça i es barregen les restants. En cada jugada es pot desplaçar una de les peces que limiten amb el forat, fins a tenir-les totes en l’ordre original.

Text: completar text
En un text es fan desaparèixer determinats elements (lletres, paraules, signes de puntuació, frases) i l’usuari ha de completar-lo.

Text: omplir forats
En un text es seleccionen determinades paraules, lletres i frases que s’amaguen. La resolució de cada un dels elements amagats es pot plantejar de diferents maneres: Escrivint en un espai buit, corregint una expressió que conté errors o seleccionant en una llista entre diverses respostes possibles.

Text: identificar elements
L’usuari ha de senyalar fent un clic amb el ratolí determinades paraules, lletres, xifres, símbols o signes de puntuació.

Text: ordenar elements
En el moment de dissenyar l’activitat es seleccionen en el text algunes paraules o paràgrafs que es barrejaran entre ells. L’usuari ha d’intentar tornar a posar-ho en ordre.

Resposta escrita
Es mostra un conjunt d’informació i, per cada un dels seus elements, s’ha d’escriure el text corresponent.

Crucigrama
S’ha d’anar omplint el panell de paraules a partir de les seves definicions. Les definicions poden ser textuals, gràfiques o sonores. El programa mostra automàticament les definicions de les dos paraules que es creuen en la posició on es troba el cursor en cada moment.

Sopa de lletres
Consisteix en trobar les paraules amagades en una sopa de lletres. Les caselles neutres de la sopa (aquelles que no pertanyen a cap paraula) s’omplen amb caràcters seleccionats a l’atzar en cada jugada.

S’ha de tenir en compte, però que les activitats no s’acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes formats per un conjunt d’activitats i una o més seqüències, que indiquen l’ordre amb què s’han de mostrar.

Penso que el JClic author, és un bon sistema per introduir als alumnes a les Noves Tecnologies que cada dia prenen més rellevància en la nostra societat, al mateix temps que els motivem a avançar en el procés d’aprenentatge a través del joc, ja que a partir d’aquest poden aprendre molts conceptes nous, comprendre la realitat i crear.
Per a més informació sobre el programa JClic author feu clic aquí


dissabte, 18 d’octubre del 2008

Els professors creuen pitjors als alumnes



El títol d'aquesta entrada del blog, fa referència a l'article que va sortir el passat dijous 9 d'Octubre del 2008 en el diari gratuït ADN.

Aquest article, explica -a través de l'estudi La situació dels professors novells, elaborat per tot el país, a través de un qüestionari tancat a casi 1.700 professors d'Educació Infantil, Primària i Secundària i Batxillerat de centres públics, concertat i privats- que els professors, consideren que els alumnes actuals, són pitjors tant en coneixements com en comportament que els que fa uns anys.

Des del meu punt de vista considero que la culpa del fracàs escolar no és dels alumnes sinó dels pares i professors. Per una banda, els pares deixen als seus fills més llibertat i no els ensenyen valors perquè creuen que és feina de l'escola, per tant, la seva col·laboració amb l'escola per tal que el procés d'aprenentatge sigui el més ric possible no és suficient. D'altra banda, alguns mestres no saben posar ordre a classe ni motivar suficient als alumnes i no els interessa ensenyar-los diferents valors i coneixements, sinó que només es limiten a justificar la seva jornada laboral.

Per tant, crec que per millorar el sistema educatiu hauríem d'intentar "construir ponts" entre la família i l'escola, ja que la feina d'educar no és nomès de l'escola sinó que també hi intervé la família, i crec que aquesta és més important que l'escola perquè influeix en l'infant des de petit i l'ajuda en l'adquisició dels hàbits més elementals, indispensables per la formació futura.

per a més informació feu clic aquí

dissabte, 11 d’octubre del 2008

Traductor de google

El Dimecres dia 8 d'Octubre, a la classe de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació, ens van ensenyar a utilitzar una altra de les eines de google, el google translate.

L'adreça d'aquest traductor és www.google.com/translate i disposa d'un total de 32 llengües juntament amb les seves variants. Les característiques a destacar d'aquest traductor, són la traducció de les llengües de forma bidireccional "a" i "de" amb qualsevol combinació i la traducció de pàgines webs al moment i de paraules i textos sencers.

Aquest traductor incorpora a la part superior quatre apartats: el text i web, el traductor de recerca, el del diccionari i el de les eines. El primer apartat és el text i web on podrem traduir qualsevol pàgina web amb l'idioma desitjat i un text de qualsevol idioma a l'idioma que vulguem. Amb el traductor de recerca podrem introduir un terme de recerca en el nostre idioma i el traductor de google el traduirà al idioma seleccionat, realitzarà la recerca i ens portarà a les pàgines traduïdes al nostre idioma. A més a més, quan tinguem la pàgina traduïda a l'idioma seleccionat, podrem modificar la traducció situant el cursor sobre el parràgraf desitjat i se'ns obrirà una finestra on apareixerà l'idioma original de la pàgina web i per rectificar el parràgraf, haurem de fer "clic" sobre l'opció "proponer una traducción mejor". Un dels altres apartats és el diccionari que ens permet traduir una paraula o frase comuna i ens mostra una sèrie de paraules i frases relacionades que ens poden ajudar a entendre millor el significat. Per últim, l'apartat d'eines que ens permet afegir un "gadget" a qualsevol pàgina web i automàticament el traductor la traduirà a qualsevol dels idiomes disponibles dins d'aquest.

Penso que els traductors en general, ens poden facilitar molt la vida, ja que ara, si volem buscar una paraula però no trobem tanta informació d'aquesta en el nostre idioma, la podrem buscar en un altra idioma traduïnt la pàgina web i també, podrem rectificar les paraules que no encaixin dins del context per obtenir una traducció perfecte.

dissabte, 4 d’octubre del 2008

És necessària la prova d'avaluació als alumnes de 6é de primària?




Com tots sabeu, el Departament d'Educació durà a terme una prova d'avaluació a tots els alumnes que hagin cursat sisè de primària durant el curs 2008-2009 basada en les competències bàsiques, lingüístiques i matemàtiques, que els alumnes han d'haver assolit en acabar l'educació primària.

Penso que la prova d'avaluació en finalitzar els estudis de primària no es necessària per a l'educació però, en canvi, possibilita la millora d'aquesta. Des del meu punt de vista, crec que amb aquesta prova, no tenim res a perdre, ja que no influeix en el pas de l'alumne a secundària, però, en canvi, podem guanyar la millora de molts aspectes de l'educació actual, ja que tindrem més informació sobre el rendiment i el nivell dels alumnes, i per tant, cada centre podrà corregir els seus defectes i millorar-los, afavorint així el pas dels alumnes a la secundària. A més a més aquesta prova també ens permetrà conèixer des de més a prop la situació global de l'educació a tot Catalunya i constituir un instrument per a la millora dels resultats dels alumnes.

Per a més informació feu clic aquí